Відбулися чергові навчання Зведеного Батальйону Територіальної Оборони

19.10.2014 22:38
Відбулися чергові практичні навчання військово-патріотичної організації «Зведеного батальйону територіальної оборони-громада Ніжинщини» (ЗБТО-ГРОН). 
 
Дані навчання відбуваються вже протягом восьми місяців щонеділі. Військово-патріотична організація «ЗБТО-ГРОН», була створена у березні місяці 2014 року групою активних громадян Ніжинщини з метою організації навчанню військовій справі громади, та захисту рідного краю. ВПО «ЗБТО-ГРОН» у тому ж місяці березні 2014 заснувала «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» під керівництвом Тимура, за підтримкою міського голови, а на той час секретаря виконкому Лінника А. В. 
 
На даний момент сотні бійців, які проходили навчання у ВПО «ЗБТО-ГРОН» служать в добровольчих батальйонах «Донбас», «Азов», «Дніпро 1», «Луганськ1 » та інші. Проходять службу у складі «Національної гвардії України» та Збройних силах України. 
 
Мало хто знає, що саме «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина», був першим у державі батальйоном територіальної оборони, який і поклав початок формуванню десятків батальйонів територіальної оборони по всій країні, які потім увійшли або формувалися у складі ЗСУ чи МВС. 
 
Саме колективом ВПО «ЗБТО-ГРОН» була доведена ідея до Міністерства оборони України, щодо необхідності у формуванні такого плану структур по всій країні для захисту нашої держави. 
 
Не все пішло так як планувалося, а саме - сформувати у кожному місті по батальйону ТРО, особовий склад би яких знаходився на своїх робочих місцях, і раз на тиждень, принаймні би, приходив до місця, де б то була зброя на зазначений особовий склад і отримував би якісні знання у військовій підготовці. 
 
Якщо перемножити як мінімум 350 міст України, у яких би могли бути створені такі підрозділи на 400 осіб у кожному, то ми б отримали приблизно 140 000 армію, що називається «від сохи». При чому державі непотрібно було б витрачати кошти на їх забезпечення окрім тих розходів, що необхідно для проведення практичних стрільб. Це свого роду партизани. На даний час, така формула приблизно втілена в ідею рот охорони при військових комісаріатах та у загонах оборони, що теж сформовані при військових комісаріатах України. Ця ідея також належить громаді Ніжинщини. Більше того, декілька тижнів тому, на Ніжинщину прибули представники військових комісаріатів з 22 регіонів України, всі, крім Луганської та Донецької областей і, звісно, Криму. Їхнє прибуття було пов’язане з метою отримати знання у партизанщині , роботі диверсійно-розвідувальних груп, а також у проведення бойових дій єгерям. Вони прибули саме в цей край, бо програма бойової підготовки для партизан, єгерів та ДРГ, була розроблена спеціалістами з ВПО «ЗБТО-ГРОН» та затверджена Міністерством оборони України. Наразі, отримавши спеціальну підготовку, представники регіонів навчають особовий склад МОУ у своїх регіонах. 
 
ВПО «ЗБТО-ГРОН» вважає, що тільки підготовка сотень тисяч партизан «від сохи» можуть дійсно забезпечить оборону України, бо як показує історія, народний спротив ще ніхто ніколи не долав.
 
Слава Україні!
 
Прес-служба ЗБТО ГРОН

Контакт

ЗБТО ГРОН 068 733 95 94 sound980@yandex.ua