НАША ІСТОРІЯ

14.12.2014 17:16
Військово-патріотична організація «ЗБТО-ГРОН», була заснована представниками « ЦЕНТРУ ПІДГОТОВКИ ДИВЕРСІЙНО-ПАРТИЗАНСЬКИХ ПІДРОЗДІЛІВ» у березні місяці 2014 року групою активних громадян Ніжинщини з метою організації навчанню військовій справі громади, та захисту рідного краю. 
 
ВПО «ЗБТО-ГРОН» у тому ж місяці заснувала «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» під керівництвом Тимура, за підтримкою міського голови, а на той час секретаря міськради Лінника А. В.
 
Сотні бійців, які проходили навчання у ВПО «ЗБТО-ГРОН» служать в добровольчих батальйонах. Проходять службу у складі «Національної гвардії України», Збройних силах України.
 
Мало хто знає, що саме «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» був першим у державі батальйоном територіальної оборони, який і поклав початок формуванню десятків батальйонів територіальної оборони по всій країні, які потім увійшли або формувалися у складі ЗСУ чи МВС.
Саме колективом ВПО «ЗБТО-ГРОН» була доведена ідея до Міністерства оборони України, щодо необхідності у формуванні такого плану структур по всій країні для захисту нашої держави.
Не все пішло так як планувалося, а саме:
 
— сформувати в кожному місті по батальйону ТРО, особовий склад, якого б знаходився на своїх робочих місцях, і раз на тиждень, принаймні, приходив до місця, де б була зброя на зазначений особовий склад і отримував якісні знання з військової підготовки.
 
Якщо перемножити як мінімум 350 міст України, в яких могли бути створені такі підрозділи по 400 осіб у кожному, то ми б отримали приблизно 140 000-ну армію. 
 
При чому, державі непотрібно було б витрачати кошти на їх забезпечення, окрім тих розходів, що необхідні для проведення практичних стрільб. Це свого роду партизани. На даний час, така формула приблизно втілена в ідею рот охорони при військових комісаріатах та в загонах оборони, що теж сформовані при військових комісаріатах України.
 
Ця ідея також належить громаді Ніжинщини. Більше того, декілька місяців тому, на Ніжинщину прибули представники військових комісаріатів з 22 регіонів України, всі, крім Луганської та Донецької областей і, звісно, Криму. Їхній візит пов’язаний з отриманням знань у партизанщині, роботі диверсійно-розвідувальних груп. Вони прибули саме в цей край, бо програма бойової підготовки для партизан, єгерів та ДРГ, була розроблена спеціалістами з ВПО «ЗБТО-ГРОН» та затверджена Міністерством оборони України. 
 
Наразі, отримавши спеціальну підготовку, представники регіонів навчають особовий склад МОУ у своїх регіонах.
 
«Центр підготовки диверсійно-партизанських підрозділів» вважає, що тільки підготовка сотень тисяч партизан «від сохи» можуть дійсно забезпечить оборону України, бо як показує історія, народний спротив ще ніхто ніколи не долав.
 
Слава Україні!

Контакт

ЗБТО ГРОН 068 733 95 94 sound980@yandex.ua